Populair schrijven

Maak jouw onderzoek begrijpelijk met gemak!

Inhoud

Tijdens de studie krijgen studenten academische schrijfvaardigheden aangeleerd. Maar hoe vertaal je wetenschappelijke kennis in bijvoorbeeld een bachelor- of masterscriptie naar een overtuigende en aantrekkelijke tekst voor bijvoorbeeld een nieuwsbericht, persbericht of blogpost? Om specifieke en complexe kennis te populariseren, zijn journalistieke vaardigheden nodig.

In deze cursus leer je verschillende technieken die gebruikt worden om wetenschappelijke kennis en inzichten in een breed begrijpelijke vorm te presenteren. Je leert journalistieke en populariseringstechnieken toe te passen op een onderwerp naar eigen keuze.

Alle deelnemers ontvangen na afloop van de workshop een PDF per e-mail met een samenvatting van de leerpunten en de dia’s die tijdens de workshop zijn gebruikt.

Voorbereiding: Tijdens deze workshop werk je aan je eigen artikel. Denk dus na over een onderwerp waar je mee wilt oefenen. Dat kan je bachelor- of masterproject zijn, maar het kan ook een hobby zijn. Als je maar genoeg achtergrondkennis hebt over het onderwerp en er gepassioneerd over bent!

Na afloop van deze workshop

  • kun je complexe informatie verzamelen, selecteren, structureren en formuleren,
  • kun je deze informatie omzetten in een gepopulariseerd journalistiek verhaal in de vorm van een nieuwsartikel, persbericht of blogpost,
  • kun je de kenmerken van wetenschapsjournalistiek en haar relatie tot de maatschappij analyseren en bespreken.

In deze prijzen zijn de reiskosten niet inbegrepen (niet van toepassing op online workshops). Alle workshops worden aangeboden in een standaard formaat. Aanpassing van de workshops aan je specifieke behoeften en leerdoelen is altijd mogelijk, neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.