Perfect pitchen

Snel een succesvolle elevator pitch maken!

Inhoud

Je werk uitleggen (bachelor-, master- of doctoraalscriptie, of projectwerk) aan niet-deskundigen kan een belonende ervaring zijn, vooral als je een publiek kunt betrekken bij je onderzoek. Dat wil zeggen, als je de vaardigheden onder de knie hebt om de informatie te selecteren die het meest relevant is voor je publiek en hen een verhaal te vertellen.

Maar hoe zeef je door de berg informatie die je in je hoofd hebt over je werk en identificeer je de essentiële elementen voor een specifiek publiek? Hoe maak je van ‘droge’ feiten een verhaal? En hoe maak je een blijvende indruk op je publiek als ze maar vijf minuten van hun tijd hebben om naar je te luisteren?

Voorbereiding: Tijdens deze workshop werk je aan je eigen pitch. Bedenk dus een onderwerp waarmee je wilt oefenen. Dat kan je bachelor- of masterproject zijn, maar het kan ook een hobby zijn. Als je maar genoeg achtergrondkennis hebt over het onderwerp en er gepassioneerd over bent!

Na afloop van deze workshop

  • je kunt een goede elevator pitch maken met behulp van de boodschappenbox,
  • weet je hoe je een verhaal moet vertellen met de ABT-methode,
  • ken je enkele sleutelprincipes van effectieve wetenschapscommunicatie,
  • ben je bekend met gereedschappen die je helpen jargon te vermijden.

In deze prijzen zijn de reiskosten niet inbegrepen (niet van toepassing op online workshops). Alle workshops worden aangeboden in een standaard formaat. Aanpassing van de workshops aan je specifieke behoeften en leerdoelen is altijd mogelijk, neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.