Frank Nuijens

Wetenschapscommunicatie specialist

Hi, ik ben Frank. Ik help je graag om over wetenschap en techniek te communiceren met trainingen, workshops, advies en coaching.

Mijn verhaal

Na het afronden van mijn studie biologie aan de Universiteit Leiden ambieerde ik een carrière als wetenschapper en heb ik evolutionair morfologisch onderzoek gedaan in het kader van  een promotieonderzoek. Ik heb geleerd om te houden van wetenschap en haar methoden en technieken. Maar ik besloot mijn proefschrift niet af te ronden, omdat mijn hart bleek te liggen bij het communiceren over wetenschap. 

Ik combineer algemene expertise in (online) wetenschapscommunicatie met een scherpe wetenschapsjournalistieke blik en heb meer dan 25 jaar ervaring om communicatieoplossingen effectief en innovatief te maken.

Met mijn bedrijf FrankNu Kenniscommunicatie bied ik trainingen, workshops, advies en coaching aan om wetenschappers, lectoren, sci-tech startups en studenten te helpen over hun werk te communiceren.

Mijn waarden

Kennis is het grootste goed

Kennis is het grootste goed dat we te delen hebben in een ontwikkelde maatschappij, en kennis is ook een belangrijk middel voor onontwikkelde maatschappijen om verder te komen. 

Kritisch denken

Het zijn niet alleen de wetenschappelijke feiten waar een geïnformeerde burger kennis van wil nemen, het is vooral belangrijk om het proces van wetenschap, validatie en kritisch nadenken over te brengen met wetenschapscommunicatie. 

Jij kunt het

Iedere wetenschapper, lector, student of bedrijfseigenaar kan een goede wetenschapscommunicator worden. Je hebt er geen bijzondere talenten voor nodig, je hoeft er niet extravert voor te zijn. Het enige dat je nodig hebt is de kennis over je onderwerp en de wil die kennis over te dragen. Ik begeleid en help je daar graag bij!

Mijn aanpak

Ik bied een aantal standaard trainingen en workshops aan. Daarnaast is maatwerk altijd mogelijk. Van een college over het maken van je eigen wetenschapsmagazine tot een lezing over de basis van wetenschapscommunicatie tot een middag vullende workshop over populair schrijven of het pitchen van je onderzoek. 

Daarnaast help ik je graag met advies over je communicatiedoel, zoals een keynote speech op een congres of een online publiekscampagne. Eenmalig of met een aantal bijeenkomsten. Om een vaardigheid te verbeteren of een doel te bereiken, zoals leren presenteren of het marketingplan voor je carrière ontwikkelen.

Uitgelichte publicaties

Artikelen van mij

Artikelen over of met mij

Neem vrijblijvend contact op!

Share This