Advies

“Het belangrijkste in communicatie is om te horen wat er niet gezegd wordt.”
– Peter F. Drucker

Elk communicatieproject begint met het beantwoorden van een paar fundamentele maar belangrijke vragen. Waarom wil ik over dit project communiceren, welke doelen wil ik bereiken, wie is precies mijn doelgroep/publiek en hoe kan ik deze mensen het beste bereiken? En het allerbelangrijkste: wat wil ik dat deze mensen met mijn informatie doen, hoe wil ik hen activeren?

Of je nu de resultaten van je onderzoek met een publiek wilt delen, input van belanghebbenden wilt krijgen om je project verder te helpen, het gedrag van mensen met een campagne wilt veranderen of hen ervan wilt overtuigen hun houding ten opzichte van een onderwerp te veranderen, communicatie is een essentieel instrument dat je kan helpen resultaten te boeken.

Communicatie is iets dat we allemaal voortdurend doen. Maar effectief communiceren op een manier die helpt om de resultaten te bereiken die je wilt, vereist gespecialiseerde kennis van communicatiewetenschap en wetenschapscommunicatie. Mijn expertise op deze gebieden zal jouw wetenschappelijke expertise aanvullen om jouw doelen de beste kans van slagen te geven.

Frank Nuijens advice

Met wat voor soort projecten kan ik helpen?

Ik kan je helpen bij een breed scala van onderwerpen die baat hebben bij een strategisch communicatieplan. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • je wilt jezelf positioneren als een expert op jouw vakgebied voor een lokale gemeenschap of voor de media,
 • je wilt een publiek of een stakeholder iets laten doen met of laten handelen naar aanleiding van de kennis uit jouw onderzoek,
 • je wilt een bepaald of algemeen publiek informeren over jouw onderzoek of jouw mening over een onderwerp en hebt een media- of contentstrategie nodig,
 • en nog veel meer.

Wat ik voor je kan doen

 • Samen zullen we bespreken wat de antwoorden zijn op de fundamentele vragen: wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe?
 • We zullen bespreken aan welk deel of delen van het project of probleem je wilt dat ik werk en wanneer het moet worden opgeleverd.
 • Ik zal je een vrijblijvende offerte geven voor de opdracht.
 • Als je besluit met mij te willen werken, zullen we verdere details afspreken. Ik lever mijn advies op de afgesproken datum. Meestal zal dat in de vorm van een strategisch communicatieplan zijn, maar het kan ook een andere vorm aannemen als je daar behoefte aan hebt. Omdat de beste plannen kort en overzichtelijk zijn, zal mijn plan meestal uit een of enkele A4-tjes bestaan en het advies, de argumentatie ervoor en een stap-voor-stap actieplan omvatten.

Hoe ik werk

 • Mijn advies is niet alleen gebaseerd op de kennis uit mijn opleidingen en mijn meer dan 25 jaar ervaring op dit gebied. Het is goed onderbouwd en gebaseerd op wetenschappelijke studies op het gebied van communicatiewetenschap en wetenschapscommunicatie. Ik ben een groot voorstander van wetenschappelijk onderbouwde wetenschapscommunicatie.
 • Als je niet tevreden bent met mijn werk, zal ik er niets voor in rekening brengen.
 • Wees je ervan bewust dat ik goed onderbouwd en weloverwogen strategisch advies geef, maar ik ben niet de persoon die het advies zal uitvoeren of de projectleider zal zijn. Er zijn andere mensen die beter zijn toegerust om je te helpen in de tactische, uitvoerende fase van een project. Ik kan je helpen de juiste mensen te vinden om daarbij te helpen. En als ik denk dat ik niet de juiste persoon ben om je met je vraag te helpen, zal ik dat zeggen en alternatieven voorstellen die je kunt proberen.